Beleggers en investeerders in Aziatische aandelen reageerden gemengd naar aanleiding van de handelsgesprekken die gevoerd zullen worden tussen de Verenigde Staten van Amerika en China in oktober. Zoals gewoonlijk is Trump verwarring aan het zaaien, het is dus niet duidelijk wat zijn intenties zijn en of er een doorbraak zal komen in de handelsoorlog.

Wat zullen de handelsgesprekken gaan opleveren in oktober? Sommige marktkenners verwachten een doorbraak, andere marktkenners zijn minder optimistisch. Donald Trump zelf zei tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties dat een akkoord tussen de Verenigde Staten en China sneller mogelijk is dan men zou denken. Beide landen zijn al enige tijd op zoek naar een handelsakkoord om terug te keren naar een ‘normale’ situatie.

Gemengde gevoelens

Maar kunnen we Trump wel geloven vermits andere handelsgesprekken totaal niets hebben opgeleverd. In Azië weten ze het alleszins niet meer, verschillende beursindexen reageren gemengd op de handelsgesprekken die zullen plaatsvinden in oktober. De Hang Seng, Shanghai Composite, Nikkei en Kospi vertonen een gemengd beursgevoel op de aandelenmarkten.

De trend is vrij neutraal, de Shanghai Composite leverde 0,89 procent in terwijl de Shenzhen met 2,12 procent onderuit ging. De Hang Seng wist echter wel te stijgen met 0,11 procent dankzij sterkhouder Tencent. In Japan ging de Nikkei 225 lichtjes hoger met 0,22 procent.

Maar volgens Paul Kitney, hoofdstrateeg bij Daiwa Capital Markets, is de meeste schade al geleden. Hij verwacht dan ook niet dat, als de handelsgesprekken niets opleveren, de financiële markten nog veel zullen dalen vermits de handelsoorlog al in de koersen is verwerkt. Enkel bij een verdere escalatie van de situatie, kunnen de beurzen een nieuwe klap krijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: White House – Flickr

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!