De handelsweek is niet zo positief gestart in Azië. De Hongkongse Hang Seng en de Hang Seng Tech index zijn beide met verliezen geopend, respectievelijk 1,88 en 3,13 procent. Het aandeel van Alibaba verloor zelfs 4,6 procent van zijn waarde. Beleggers en investeerders verwachten meer slechts nieuws, voelen zich angstig en beslissen op de verkoopknop te drukken.

Belooft het ook voor Europa en de Verenigde Staten slecht van start te gaan? In Azië zijn de beurzen in ieder geval niet zo positief begonnen. De Japanse Nikkei daalde met 0,7 procent, dat is nog vrij bescheiden. Maar in China en Hong Kong ziet het plaatje er negatiever uit.

De Hang Seng tuimelde met 1,88 procent naar beneden en de Hang Seng Tech index zelfs met 3,13 procent. Voor enkele individuele aandelen was de start van de handelsweek helemaal akelig. Het aandeel van Alibaba verloor 4,6 procent van zijn waarde terwijl dat van Xpeng bijna 9 procent naar beneden tuimelde. Beleggers en investeerder zitten duidelijk met de schrik.

Sentiment

Volgens Isaac Poole, CIO bij Oreana Financial Services, wordt het sentiment op de wereldwijde aandelenmarkten bepaald door de Amerikaanse centrale bank. Investeerders en beleggers verwachten dat de rentes verhoogd zullen blijven worden met 50 basispunten en dat zou de Amerikaanse economie in een recessie kunnen duwen met alle gevolgen van dien.

I think at the moment, the market is expecting a Fed that’s just going to keep hiking and crush inflation, get it right back down, stomp it down, and that is hurting.

Poole denkt niet meteen dat de markten dichtbij hun bodem zitten als de Fed beslist de rentes agressief te blijven verhogen. Met andere woorden, hij verwacht dat de Amerikaanse beurzen, maar ook elders ter wereld, nog een tijdje zullen blijven dalen alvorens de rust wederkeert.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: RawpixelCC0 1.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>