Een verrassende ‘wending’ voor de Aziatische markten. In aanloop van een ontmoeting tussen Trump en Xi Jinping zagen we dinsdag een stijging van verschillende Aziatische markten. Beleggers hebben er duidelijk goede moed in, het is enkel nog afwachten wat er beslist wordt tijdens het onderhoud.

Een klein beetje licht aan het einde van de tunnel, de meerderheid van de Aziatische beurzen wisten dinsdag winst te boeken naar aanleiding van een cruciale ontmoeting tussen Amerikaanse president Donald Trump en Chinees president Xi Jinping. Beide heren zullen elkaar spreken inzake het handelsconflict om te bespreken of ze een nieuw akkoord kunnen bereiken.

If we can get at least some semblance of a framework coming out of it for further discussions, then I think the market will take that as positive.

De Japanse Nikkei 225 steegt met 0,8 procent, de Topix met 0,78 procent en de Zuid-Koreaanse Kospi met 0,79 procent. Dat beeld op de tabellen was ook terug te vinden in China, zowel de Taiwanese Taiex en de Hang Seng Index te Hong Kong wisten hun verliezen om te buigen naar een milde winst.

Hoop

Sommige analisten beweren zelfs dat de sterke verkoopcijfers tijdens Black Friday aantoonden dat consumenten toch nog veel vertrouwen hebben. Dit zou investeerders ook aangezet om opnieuw in aandelen te stappen, vandaar dat we nu groene cijfers op de beurstabellen zien verschijnen.

Trump en Xi Jinping zullen elkaar binnenkort ontmoeten op de G-20 top in Buenos Aires, Argentinië. Investeerders en beleggers hopen dat beide heren tot een soort overeenkomst zullen komen die de handelsoorlog tussen beide landen zal ontmantelen. Of ze hopen alleszins dat de spanningen zullen afnemen na de ontmoeting en dat Trump de verhoging naar 25 procent intrekt.

Bronnen: CNBC

Foto: U.S. Dept. Agriculture – Flickr