Aandelen op de Aziatische markten wisten woensdag opnieuw in waarde te stijgen dankzij een sterke ‘bounce’ op Wall Street. Er werden namelijk sterke kwartaalcijfers gepubliceerd en dat zorgt ervoor dat beleggers en investeerders opnieuw wat goede moed krijgen. Het is nog maar de vraag of dit momentum kan worden vastgehouden.

Eens een ander zicht op de financiële markten woensdag. Zowel de Amerikaanse beurzen als de Aziatische beurzen veren terug op na de publicatie van enkele goede kwartaalcijfers. De reactie in Azië is niet zo heftig als in de Verenigde Staten van Amerika, over het algemeen stegen de indexen met 0,65 procent terwijl de indexen in Amerika gemiddeld met 2,40 procent stegen.

Wall Street

Aandelen op Wall Street hebben een goede handelsdag achter de rug, het is namelijk de beste prestatie sinds maart en dit allemaal dankzij sterke kwartaalcijfers van verschillende indicatieve bedrijven. De Dow Jones Industrial steeg met 2,17 procent, de S&P 500 wist 2,15 procent in waarde te stijgen en de Nasdaq Composite lapte er maar liefst 2,89 procent bij.

De CBOE Volatility Index (VIX), algemeen beschouwd als de beste graadmeter voor angst en paniek op de markt, daalde dinsdag met meer dan 17 procent, na het hoogste niveau sinds februari vorige week te hebben bereikt. De VIX meet de impliciete volatiliteit van de S&P 500-indexopties.

I think most analysts and investors are worried that the, the rally has lasted so long, so many years, and they’re looking for any little thing to tip the scale.

Peter Andersen, CIO bij Andersen Capital, denkt dat dit winstenseizoen beleggers en investeerders terug wat bij hun positieven zal brengen en hen doet beseffen dat er nog voldoende ruimte is voor groei. Hij beweert ook dat het logisch is dat we nu misschien in een mindere periode is gezien de geopolitieke spanningen die rondom ons aan het gebeuren zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: South Bend Voice – Flickr – CC BY 2.0