Bank of America heeft de spits afgebeten met zijn kwartaalrapport voor Q4 van vorig jaar, de start van een reeks rapporten uit de bankensector waar de markten halsstarig naar hebben uitgekeken. Tijdens het vierde kwartaal behaalde de bank beter dan verwachte resultaten door de hogere rentes. Dat is veelbelovend voor de andere banken op Wall Street.

De publicatie van de kwartaalrapporten voor Q4 van de Amerikaanse banken is gestart, met Bank of America als de primus. De markten waren nerveus want deze resultaten kunnen aantonen welke richting de Amerikaanse economie en de markten zullen uitgaan. Het is alleszins positief begonnen want BofA wist de verwachtingen te overtreffen.

  • Inkomsten: 85 cent per aandeel versus 77 cent per aandeel
  • Omzet: 24,66 miljard versus 24,3 miljard dollar

Het aandeel van de bank ging voorbeurs 1 procent hoger, beleggers reageerden dus niet overdreven enthousiast. De verwachtingen waren reeds hoog gezien de rentes de afgelopen maanden sterk zijn gestegen. Hun inkomsten waren dankzij de hoge rentes met 29 procent gestegen jaar-op-jaar maar viel alsnog een beetje lager uit dan analisten hadden voorspeld.

Wall Street

Die winst door de hogere rentes hielp een daling van de kosten voor investeringsbankieren te compenseren, die met meer dan 50 procent daalden tot 1,1 miljard dollar. Dat resultaat was grotendeels in lijn met de verwachtingen, aldus StreetAccount.

Het aandeel van BofA noteert dit jaar al 4 procent hoger. Wall Street verwacht nu dat andere zakenbanken ook goede kwartaalrapporten zullen publiceren de komende uren en dagen. Dit zou het beeld omtrent de Amerikaanse economie positief in beeld brengen waardoor aandelen verder kunnen herstellen ondanks de vrees voor een milde recessie.

Bronnen: Hugh Son & Jesse Piound – CNBC

Foto: MoneyBlogNewzFlickr – CC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>