Banken zijn te groot

We leven in een tijd waarin de nieuwe ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Volgens een onderzoek van Business Insider zou ook de bankensector in de toekomst wel eens compleet kunnen gaan veranderen. Volgens dit onderzoek bezoeken vooral de oudere mensen vandaag de dag nog een lokale bank, maar de jongere generatie regelt alles al via het internet.

bankensector

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat ruim 38 procent van de ondervraagden op dit moment een lokale bank niet fysiek bezoekt. Ook de meeste banken zijn van mening dat het bankgebeuren steeds meer zal gaan afspelen via het internet. Dat is ook de reden dat er de afgelopen jaren al meerdere lokale banken hun deuren hebben moeten sluiten.

Is dit een bedreiging voor de bankensector?

Volgens het onderzoek van Business Insider hoeft dit echter niet meteen een bedreiging te zijn voor de bankensector. De kosten zullen immers gaan dalen en dat zou een positief effect kunnen gaan hebben op de winstgroei binnen de bankensector. Er zijn dus nog genoeg kansen te vinden in de bankensector. Vooral de banken die voorop lopen in deze ontwikkelingen, zouden in de toekomst op de beurs wel eens flink in waarde kunnen gaan stijgen.

>> Door middel van deze gids maakt u geen beursfouten meer <<