Tijdens de afgelopen handelsdagen wist de VIX-index in waarde te stijgen. Deze index meet de volatiliteit op Wall Street. Deze stijging was wel opmerkelijk gezien het feit dat de beurskoersen ook verder wisten te stijgen. Beginnen beleggers langzaam maar zeker toch nerveus te raken?

Al maandenlang hebben de stieren de touwtjes in handen. Medio maart werd er een stevige bodem neergezet en sinds dat moment zijn de beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Vooralsnog lijken de stieren onverslaanbaar te zijn.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

Tijdens de afgelopen dagen wist de beweeglijkheid op de financiële markten verder toe te nemen. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de correlatie tussen de volatiliteitsindex (VIX) en de S&P 500 index voor het laatst in 2018 zo groot was. Om precies te zijn was dat aan het begin van 2018. Destijds liep het echter niet zo goed af met de aandelenmarkten. In korte tijd werden de beurzen toen geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie van ongeveer 15%.

Op de grafiek is ook te zien dat de VIX-index inmiddels bezig lijkt te zijn aan de vorming van een ‘hogere bodem’. Mocht de volatiliteit tijdens de komende handelsweken verder oplopen, dan is de kans groot dat de beurskoersen onder druk komen te staan.  Moeten beleggers toch rekening houden met een ‘gezonde’ beurscorrectie?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)