De Bitcoin wist zich tijdens het afgelopen jaar nogmaals op de kaart te zetten. Tegen alle verwachtingen in wist de digitale munt exponentieel in waarde te stijgen. En dat terwijl de eerste maanden van 2020 helemaal niet vlekkeloos verliepen. Vandaag de dag investeren steeds meer mensen in de Bitcoin. Toch is de interesse in de digitale munt de afgelopen weken wat gaan liggen.

Tijdens de afgelopen weken was er met name interesse voor andere crypto’s. Zo wist onder andere Ethereum nog een nieuwe recordkoers te bereiken. Ook de Dogecoin wist in positieve zin te verrassen. Bij de Bitcoin is er eigenlijk al enkele weken sprake van een zogenoemde ‘zijwaartse beweging’. En dat is ook terug te zien bij de kapitaalstroom.

Bitcoin heeft last van concurrentie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.P. Morgan, is te zien dat er tijdens de afgelopen vier weken per saldo sprake was van een neutrale stand als het gaat om de kasstroom richting de Bitcoin fondsen. En dat is even wennen, want sinds mei 2020 was er al structureel sprake van een positieve cashflow. Met andere woorden stroomde er al sinds mei 2020 meer geld naar de Bitcoin fondsen toe, dan dat er geld uitstroomde.

De analisten van J.P. Morgan laten weten dat het kan gaan om een tijdelijk verschijnsel in verband met de ‘zijwaartse beweging’ van de voorbijgaande weken. Daarnaast zijn er ook veel andere cryptomunten in trek en dat kan er voor zorgen dat steeds meer beleggers kiezen voor alternatieve crypto’s. De cryptomarkt als geheel is immers nog steeds ‘booming’.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)