De wereldwijde aandelenmarkten wisten tijdens de afgelopen jaren bijzonder goede zaken te doen. Voor Wall Street is dit zelfs de langste Bull Market ooit. En ondanks de beursdaling van de afgelopen weken weten de Amerikaanse beurzen het tot nu toe dit jaar fantastisch te doen. Mogelijk breekt er binnenkort zelfs een nieuwe opwaartse golf aan.

Sinds het begin van 2018 is er eigenlijk al sprake van een zijwaartse trend bij de Dow Jones index. De Amerikaanse index wist weliswaar in de tussentijd hogere toppen neer te zetten, maar de echte overtuiging daarbij ontbrak. Aan de andere kant waren de beren ook niet sterk genoeg om belangrijke steunzones neerwaarts te doorbreken.

Wall Street kan nog over veel potentieel beschikken

Volgens technisch analist J.C. Parets, van All Star Charts, kan Wall Street mogelijk aan de vooravond staan van een nieuwe opwaartse golf. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Dow Jones index een flinke rally tegemoet kan zien indien de huidige zijwaartse trend opwaarts verlaten wordt. Volgens zijn berekeningen zou de Dow Jones index in dat geval op weg kunnen richting de grens van 36.000 punten.

De voorwaarde daarbij is dus wel dat de Dow Jones index afstand neemt van de huidige zijwaartse trend. En dat zal nog niet zo gemakkelijk zijn.