De controversiële plannen om een nieuwe hard fork te forceren bij de Bitcoin blockchain, genaamd SegWit2x, worden voorlopig opgeborgen. Dit verrassend nieuws werd vandaag bekend gemaakt door een van de drijvende krachten achter het initiatief.

De SegWit2x wil de block size van Bitcoin verhogen naar 2MB. Maar in tegenstelling tot de hard forks van Bitcoin Cash en Bitcoin Gold wilden de initiatiefnemers van SegWit2x geen nieuwe munt creëren maar een verbeterde versie van de bestaande blokchain. Aanvankelijk leek er veel support, maar deze is de laatste dagen verdwenen.

Mike Belshe, CEO en medeoprichter van BitGo en drijvende kracht achter SegWit2x stuurde volgende bericht vandaag de wereld in:

Unfortunately, it is clear that we have not built sufficient consensus for a clean block size upgrade at this time. Continuing on the current path could divide the community and be a setback to Bitcoin’s growth. This was never the goal of Segwit2x. Until then, we are suspending our plans for the upcoming 2MB upgrade.

Deze tekst werd ook ondertekend door andere partijen die in eerste instantie nog voor SegWit2x waren. In eerste instantie steeg Bitcoin nog tot boven $7.800 om daarna terug te vallen.

De analisten van het Technologie Rapport geven HIER een update van de nieuwe situaties, de implicaties voor de cryptomarkt en een aparte bijkomstigheid rondom de figuur van Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin. Lees meer >>

Eenvoudig Bitcoin en Cryptomunten EXTRA beveiligen

Bron: CoinDesk

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>