Het beursjaar 2018 verloopt tot nu toe compleet anders dan het beursjaar 2017. In tegenstelling tot vorig jaar is de beweeglijkheid op de markten nu weer volledig terug en daarbij is het juist in deze tijd noodzakelijk om de juiste aandelen te selecteren. Welke sectoren beschikken bijvoorbeeld nog over potentieel?

De gezondheidszorgsector is een sector die altijd al te maken heeft gehad met de nodige volatiliteit. Deze sector is meer geschikt voor een belegging in een ETF in plaats van een individueel aandeel te kiezen. De uitschieters bij de meeste individuele aandelen (zowel naar boven als naar beneden) zijn namelijk behoorlijk groot.

De beste maanden voor de gezondheidszorgsector breken aan

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat dit wellicht het ideale moment is om in de gezondheidszorgsector te beleggen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat deze sector normaliter erg goed presteert vanaf juni tot en met december. Over de afgelopen 29 jaar gemeten wist de S&P Healthcare Index in het merendeel van de gevallen tijdens het tweede deel van het jaar beter te presteren dan de S&P 500 index.

Ook tot nu toe weet de gezondheidszorgsector perfect de gemiddelde jaarbeweging op te volgen. De zonnigste maanden voor de gezondheidszorgsector zouden nu kunnen gaan aanbreken.

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>