De grondstoffensector is een van de weinige sectoren die tijdens de afgelopen jaren tegenvallend heeft gepresteerd. Eigenlijk was er tot het jaar 2011 weinig aan de hand, maar daarna is de trend met 180 graden gedraaid. Is deze sector nu weer koopwaardig?

Eigenlijk zitten de meeste grondstoffen sinds het jaar 2016 alweer in de lift. Als gevolg daarvan hebben ook de meeste grondstofaandelen de weg naar omhoog weer weten terug te vinden. Toch noteert deze sector nog beduidend lager dan de niveaus die bereikt werden in het jaar 2011. Wat dat betreft zouden we dus kunnen stellen dat deze sector nog over het nodige potentieel beschikt.

Grondstoffen staan op het punt om een richting te gaan kiezen

6 nieuwe grondstoffen die de rol van olie gaan overnemen

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft onlangs uitgebreid de grondstoffensector onder de loep genomen. En hij komt tot de conclusie dat we op een cruciaal punt zijn aanbeland. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Commodity Index al meer dan 20 jaar beweegt binnen een stijgend trendkanaal. En onlangs wisten we nog de onderkant van dit trendkanaal positief te testen.

Maar, dat neemt niet weg dat we ook al 7 jaar geconfronteerd worden met een dalend trendkanaal. Simpelweg houdt dit dus in dat de Commodity Index binnenkort een richting moet gaan kiezen. En mocht de weerstandslijn doorbroken worden, dan gaat er een nieuwe Bull Market van start. En in dat geval zou de grondstoffensector zelfs in waarde kunnen gaan verdubbelen.

Dit is dus niet het moment om weg te kijken!

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>