Wanneer je anderen honderden tot duizenden procenten winst ziet maken op enkele maanden, heb je niet veel nodig om mee op de trein te springen. Het idee om geld te verdienen zonder dat je daar een inspanning voor moet doen, trekt al eeuwen de mens aan. Maar het is die hebberigheid waardoor velen fouten gaan maken. Op de markt van cryptomunten is dat niet anders.

De cryptomarkt is bijzonder volatiel. De koersen van de munten gaan snel op en neer, soms met tientallen procenten per dag. Zolang het omhoog gaat, zijn beleggers tevreden. Maar wanneer het daalt, slaat snel de paniek toe.

Wil je geld verdienen op de cryptomarkt, kan je deze 7 fouten beter niet maken:

Beleggen is niet gokken

Beleggen in cryptomunten is zoals beleggen in aandelen: je koopt omdat de fundamenten positief zijn. Wanneer je koopt omdat de prijs stijgt, ben je aan het gokken. Beleggen in cryptomunten is met een visie op langere termijn, waar je comfortabel bij bent wanneer de koersen stijgen én dalen.

Research is de sleutel naar succes

Je moet beleggen in munten die je kent. Er zijn honderden cryptomunten en iedere munt heeft zijn specifieke eigenschappen. Wanneer je weet waarvoor de munt staat, kan je ook veel beter het potentieel inschatten. Als het internet een goed voorbeeld is voor de cryptomarkt, zullen slechts een dozijn munten écht doorbreken. Maar daar heb je dan vandaag wel goud mee in handen, dus doe je research.

Geen tijdshorizon

Je moet altijd beleggen met een bepaalde tijdshorizon in gedachte. Wil je op korte termijn beleggen, kan je bijvoorbeeld al tevreden zijn met een winst van 20%. Beleg je op lange termijn, dan kan je wachten op veel meer rendement. Hoe langer de tijdshorizon, hoe meer volatiliteit je kan verdragen, hoe groter de potentiële winst.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Geen spreiding

Beleggers hebben altijd de neiging om alles op een en hetzelfde paard te zetten. Succesvol beleggen is spreiden. Spreiden wil zeggen naast cryptomunten ook aandelen, obligaties, … Maar ook binnen de cryptomunten moet je spreiden. Koop niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum, Ripple, Monero, Zcash, … én maak ook gebruik van verschillende platformen om je munten aan te kopen, weer wat extra spreiding.

Niet aan de kosten denken

De handelskosten op de cryptoplatformen zijn redelijk laag. Maar hoe meer je handelt, hoe meer je betaalt – ook al is het niet veel. Elke cent die je betaalt aan kosten, is een cent die geen geld kan opbrengen. Beperk daarom het aantal transacties, zeker met kleine bedragen.

Laat je niet misleiden door lage nominale koersen

Ethereum noteert bijvoorbeeld rond $350 en Bitcoin rond $2.500. Toch ligt de marktkapitalisatie van beide cryptomunten in de buurt van elkaar. Dat komt omdat er veel meer Ethers in omloop zijn dan BTCs. Ethereum is dus niet goedkoper dan Bitcoin omdat de nominale prijs veel lager is. Zo zijn andere cryptomunten ook niet goedkoper wanneer ze bijvoorbeeld maar $0,10 of $1 kosten. Kijk naar de marktwaarde, niet naar de nominale koers.

Advies negeren

Goed, standvastig en doordacht advies van experts heeft een prijs. Wie niet wil betalen voor advies, kan daar later veel spijt van krijgen. Zeker in een volatiele markt als de cryptomunten heb je advies van experts nodig om het hoofd koel te houden. Betalen voor advies brengt meestal een veelvoud aan rendement op van gratis advies.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten