Het jaar 2020 was voor een groot deel van de bevolking een zwaar jaar. Sommige mensen verloren hun baan als gevolg van de coronacrisis. In Europa bleef de werkloosheid, als gevolg van de ruimhartige steunmaatregelen, nog redelijk laag. In de VS steeg de werkloosheid juist naar een ongekend hoog niveau. Toch was er een sterke groei waarneembaar bij het aantal particuliere beleggers.

In de VS wist de coronacrisis te leiden tot een exponentiële groei bij het aantal werklozen. Dit heeft alles te maken met de ‘flexibele’ arbeidsmarkt die er in de VS heerst. Simpelweg maakt deze flexibele arbeidsmarkt het mogelijk om gemakkelijk personeel te ontslaan op het moment dat het financieel tegenzit. Een aanzienlijk deel van die werklozen zit op dit moment nog steeds zonder baan thuis.

Steeds meer mensen worden naar de beursvloer getrokken

Ondanks het feit dat er nog steeds relatief veel werklozen in de VS zijn, is het aantal particuliere beleggers aanzienlijk gestegen. Door de lage spaarrente en de goede beursverhalen die de ronde doen, worden Amerikanen naar de beursvloer getrokken.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van VandaTrack, is te zien dat er tijdens de afgelopen jaren niet eerder vanuit Amerikaanse particulieren zoveel geld richting de aandelenmarkten stroomde.  De vraag is alleen of we hier wel blij mee moeten zijn. De geschiedenis leert ons immers dat een groot deel van de particuliere beleggers vaak het verkeerde moment kiest om in aandelen te investeren. Of is het deze keer anders?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis