Miljardair en legendarisch belegger van Fortress, Michael Novogratz, ziet de cryptomarkt nog bijzonder hard groeien de komende jaren. Hij voorspelt zelfs dat de markt binnen 5 jaar zo’n $5.000 miljard waard zal zijn, of 50 keer meer dan vandaag. Maar … de meeste cryptomunten zullen uiteindelijk waardeloos worden.

Michael Novogratz heeft zelf 10% van zijn vermogen in cryptomunten zitten. Dat betekent dat hij voor enkele honderden miljoenen dollars cryptomunten in portefeuille heeft. Novogratz kent de sector al langer dan vandaag en is al 2 jaar optimistisch over Bitcoin, Litecoin en Ethereum.

Bitcoin is de laatste jaren uitgegroeid tot een ‘store of value’ door zijn gedecentraliseerd en transparant systeem, zegt de miljardair. Ethereum, Ethereum Classic en Litecoin trekken investeerders aan door hun verschillende strategieën, filosofieën, doelen en monetaire eigenschappen.

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>

Cryptomarkt is zoals de technologiemarkt eind jaren ‘90

De miljardair vergelijkt de cryptomarkt met de Nasdaq. Waar er honderden cryptomunten zijn met ieder hun eigenheid zijn er ook honderden aandelen met ieder hun eigenheid op de Nasdaq. En net als eind vorige eeuw staan deze cryptomunten ook nog maar aan het begin van hun groei.

In 1999 was de Nasdaq goed voor een marktkapitalisatie van $5.400 miljard. Novogratz ziet dan ook niet waarom de cryptomarkt de komende 5 jaar ook niet kan uitgroeien tot een industrie van $5.000 miljard. Dit is een stijging van maar liefst 4.900% ten opzichte van vandaag.

De legendarische belegger benadrukt wel dat een strenge, regulerende structuur noodzakelijk is voor de cryptomarkt om door te groeien naar een nieuwe financiële markt. Die regulering vindt echter al plaats in landen als Japan, China, Zuid-Korea, Australië, Singapore, …

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

De meeste cryptomunten worden waardeloos

Ari Paul, portfolio manager van de Universiteit van Chicago met zo’n $7,5 miljard in beheer, erkent het potentieel zoals Novogratz dat doet. Maar hij waarschuwt wel dat uiteindelijk de meeste cryptomunten waardeloos zullen worden.

Dit is hetzelfde als we gezien hebben bij de Nasdaq eind vorige eeuw: ‘The winner takes it all’. “Uiteindelijk zullen er slechts een handvol cryptomunten overblijven, zegt Paul, dat is de natuur van competitie”. Maar de cryptomunten die overleven, zijn dan wel de Amazons, Google’s, Apple’s, Microsofts, … van de cryptomarkt.

Bron: CoinTelegraph