Al jarenlang zijn techaandelen de favoriete aandelen van beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de voorbijgaande jaren staken de techaandelen met kop en schouders boven de rest van de aandelen uit. Ondanks dat beginnen beleggers langzaam maar zeker het vertrouwen in techaandelen te verliezen.

Tijdens de afgelopen weken vielen de techaandelen in negatieve zin op. Dit heeft alles te maken met de oplopende rentestanden op de staatsobligaties. Als gevolg van de inflatieverwachtingen rekenen beleggers er op dat de centrale banken in de toekomst de rentestanden wel moeten verhogen. En aangezien de meeste techaandelen sterk afhankelijk zijn van vreemd vermogen, kan een hogere rente funest voor hun resultaat zijn.

Is een nieuwe bodem bij de techaandelen dichtbij?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, is te zien dat steeds meer beleggers speculeren op een koersdaling bij de techindex. Zo is tijdens de afgelopen week het ‘shortpercentage’ gestegen naar een niveau die we tijdens de afgelopen jaren maar enkele keren eerder hebben gezien.

Toch is het nog maar de vraag of de ‘shortbeleggers’ gelijk gaan krijgen. Tijdens de afgelopen jaren wist een dergelijk hoog shortpercentage namelijk juist te leiden tot een stevige bodem bij de Nasdaq 100 index. Een dergelijk signaal kan dus eerder gezien worden als een kans dan als een bedreiging.

Of is het deze keer anders?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar