De bankensector staat niet bepaald bekend als een van de lievelingssectoren van beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want sinds de uitbraak van de financiële crisis staat deze sector al in het kwade daglicht. Opvallend genoeg stroomde er afgelopen week miljarden dollars naar de Amerikaanse bankensector.

De bankensector heeft het al jaren moeilijk. Beleggers geven simpelweg de voorkeur aan de meer ‘sexy’ aandelen. En door de bankencrisis zien de meeste beleggers bankaandelen ook als een risicovolle investering. Tijdens de daling in februari en maart werden de bankaandelen daarom ook massaal gedumpt.

Beleggers geloven weer in bankaandelen

Tijdens de afgelopen handelsweek moesten de beurzen ook veel terrein inleveren. Opvallend genoeg stroomde er wel miljarden dollars richting de Amerikaanse bankensector. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat dit de grootste kapitaalinstroom is sinds het jaar 2017.

Volgens de analisten van Bank of America keren langzaam maar zeker steeds meer beleggers terug naar de bankensector. Steeds meer beleggers verwachten dat deze hard afgestrafte sector de komende tijd kan gaan ‘outperformen’.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar