De goud- en zilverprijs wisten de afgelopen maanden goede zaken te doen. Opnieuw kwamen beide edelmetalen enorm goed uit de startblokken. Hetzelfde scenario speelde zich ook het afgelopen jaar af, maar destijds kwamen de edelmetalen in de tweede helft van het jaar weer in een dalende trend terecht.

Dit jaar staat de goudprijs voorlopig meer dan 12% hoger. Volgens Mark O’Byrne, directeur bij GoldCore Ltd, kan de goudstijging de komende tijd een vervolg gaan krijgen. Hij is namelijk van mening dat de kans groot is dat steeds meer beleggers angstiger zullen gaan worden door alle spanningen die er in de wereld leven. Zo benoemt hij onder andere de politiek van Trump, de Europese verkiezingen en de Brexit.

Beleggers en analisten geloven in een hogere goudprijs

goudprijs-enthousiast

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt daarnaast dat beleggers en analisten op dit moment enorm enthousiast zijn over de toekomst van goud. Op de bovenstaande staafgrafiek is in beeld gebracht dat meer dan 70% van de ondervraagden aangeeft dat ze rekenen op een stijgende goudprijs. En volgens Bloomberg is dat de hoogste stand sinds december 2015.

Verrassend genoeg wist de goudprijs destijds de maanden daarna enorm goede zaken te doen. De fundamentele aspecten wijzen richting een stijgende goudprijs en ook de beleggers en analisten staan achter deze rally. En dat is een erg belangrijk aspect wat de goudprijs naar hogere regionen kan helpen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!