Afgelopen woensdag was een bewogen beursdag voor beleggers en investeerders die voornamelijk in EFT’s handelen. De stijging op de markten werd gebruikt om massaal posities van de hand te doen binnen ETF’s. Investeerders haalden 5,8 miljard dollar uit de SPDR S&P 500 ETF Trust en 2,1 miljard dollar uit de Invesco QQQ Trust.

Beleggers zijn actief geweest de afgelopen dagen. Er is namelijk 8 miljard dollar weggevloeid uit de SPDR S&P 500 en de Invesco QQQ ETF’s. Woensdag zagen we een forse stijging bij ETF’s, maar deze kans werd met beide handen gegrepen om posities verkopen. De S&P 500 ETF leed een uitvloei van 5,8 miljard dollar, de Invesco QQQ zag 2,1 miljard wegvloeien.

Investors took advantage of the sharp rally in US equities and took short-term profits on large-cap strategies. While 2022 has been a tough year, markets have bounced back in the fourth quarter on expectations the Fed would pivot. Investors often sell when there is greater confirmation of the market consensus

Todd Rosenbluth, hoofdonderzoeker bij VettaFi, benadrukt dat de markten tijdens het vierde kwartaal sterk zijn opgeveerd in vergelijking met de vorige kwartalen. Maar er spelen volgens hem nog teveel onzekerheden op de markten die het sentiment bedrukken.

Federal Reserve

Ook de Vanguard Value ETF zag een aardige som verdwijnen, namelijk 1,9 miljard dollar. In de maand november zag deze ETF in totaal voor 6 miljard wegvloeien, één van de roodste dagen uit hun geschiedenis. De stijging op de markten had te maken met Fed-voorzitter Powell die hintte dat er wellicht minder hoge verhogingen zullen worden doorgevoerd vanaf december.

De centrale bank probeert nu al maandenlang de inflatie onder controle te krijgen. Uit de recente gegevens blijkt dat de inflatie nog altijd hoog is, maar dat er signalen zijn van afkoeling. Dat zou betekenen dat het rentebeleid van de Federal Reserve zijn vruchten aan het afwerpen is en dat lagere renteverhogingen mogelijks gerechtvaardigd zijn.

Bronnen: Vildana Hajric – Yahoo Finance

Foto: SurveyHacksFlickr CC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>