Beleggers geven op dit moment nadrukkelijk de voorkeur aan Europese aandelen. En dat is bijzonder te noemen, want tijdens de voorbijgaande jaren werd er met name gekozen voor Amerikaanse aandelen. Door het strengere monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank wijken steeds meer beleggers uit naar de Europese beurzen. En dat wist onlangs zelfs tot de grootste kapitaalinstroom sinds mei 2017 te leiden.

Het is tijdens de voorbijgaande weken duidelijk geworden dat de Amerikaanse centrale bank enkele stappen vooruitloopt op de Europese centrale bank. Zo is het nog maar de vraag of de ECB dit jaar de rente gaat verhogen. In de VS is het niet de vraag of de rente verhoogd gaat worden, maar hoeveel renteverhogingen er gaan komen. Door dit strengere monetaire beleid kiezen steeds meer beleggers voor Europese aandelen.

Grootste kapitaalinstroom sinds mei 2017

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er tijdens de afgelopen weken veel geld naar de Europese beurzen is gestroomd. Tijdens de afgelopen week was er zelfs op weekbasis gemeten sprake van een kapitaalinstroom van bijna 6 miljard dollar. En op de grafiek is te zien dat een dergelijke kapitaalinstroom voor het laatst in mei 2017 gerealiseerd werd. Tijdens dat beursjaar wisten de Europese beurzen extreem goede zaken te doen.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de beurszwakte van de afgelopen tijd bij beleggers duidelijk nog niet geleid heeft tot een schrikreactie. Het heeft er alle schijn van dat het overgrote deel van de beleggers nog steeds uitgaat van een ‘gezonde beurscorrectie’ in plaats van het einde van de Bull Market.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar