De goudprijs staat alweer enkele jaren in de schijnwerpers. Dat is ook niet verwonderlijk, want sinds de bodem van begin 2016 wist de goudprijs fors in waarde te stijgen. Zilver is duidelijk achterbleven op de prestatie van goud. Toch kan daar binnen afzienbare tijd verandering in gaan komen. Een belangrijk technisch patroon laat immers zien dat de zilverprijs mogelijk aan de vooravond van een nieuwe stijgende beweging staat.

Tijdens de afgelopen maanden was er sprake van grote beweeglijkheid binnen de goud- en zilvermarkt. Zo wisten de edelmetalen aanvankelijk dit jaar goede zaken te doen, maar tijdens de voorbijgaande weken is de meeste jaarwinst alweer prijsgegeven. De zilverprijs noteert op dit moment zelfs lager dan de slotkoers van 2021. Voorlopig lijken de edelmetalen dus amper te profiteren van de toegenomen onrust in de wereld.

Dit technische patroon voorspelt veel goeds voor de zilvermarkt

Volgens de wetten van de technische analyse lijken beleggers er juist nu verstandig aan te doen om de zilverprijs in de gaten houden. Er is namelijk een belangrijk technisch patroon zichtbaar bij de grafiek van het edelmetaal. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is het zogenoemde Cup & Handle patroon zichtbaar. Dit patroon is gevormd door de beursbeweging vanaf het jaar 1980 tot het jaar 2020 te meten. En binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als een belangrijk bodempatroon.

Officieel wordt dit patroon geactiveerd op het moment dat de zilverprijs de weerstandslijn weet te doorbreken. Op dat moment is het koersdoel het hoogtepunt van het jaar 2011. Vanaf de huidige koers gemeten zou dat alleen al een koersverdubbeling betekenen. Beleggers kunnen dus moeilijk stellen dat de zilvermarkt niet over het nodige groeipotentieel beschikt. Een koersverdubbeling bij de zilverprijs zal namelijk een nog groter effect hebben op de individuele zilvermijnaandelen.