Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. Op weekbasis gemeten noteren de meeste indices aanzienlijk hoger. Voorlopig lijkt de ‘crashmaand’ oktober weinig gevaar op te leveren. Of betreft dit slechts stilte voor de storm?

De Amerikaanse verkiezingen komen dichterbij. Over iets meer dan drie weken zullen we weten of Donald Trump zijn verblijf in het Witte Huis met vier jaar mag verlengen, of dat hij plaats moet maken voor zijn rivaal Joe Biden. En juist die naderende Amerikaanse verkiezingen kunnen slecht nieuws betekenen voor de aandelenmarkten.

Volgens dit onderzoek is een trenddraai nabij

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de Nasdaq 100 index normaliter tijdens een verkiezingsjaar tegenvallend weet te presteren in de maanden oktober en november. Gemiddeld gezien is er tijdens beide beursmaanden sprake van een beursdaling van respectievelijk 2,52% en 1,68%.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is de gemiddelde beursbeweging tijdens een verkiezingsjaar in beeld gebracht. Volgens deze grafiek is een trenddraai nabij. Volgens deze grafiek moeten beleggers tot medio november rekening houden met beurszwakte. Het gevaar is dus nog niet geweken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis