Sinds april dit jaar zit de beweeglijkheid langzaam maar zeker in de lift. Tijdens de afgelopen maanden zijn de beleggers geconfronteerd met de nodige heftige beursbewegingen. Ondanks die oplaaiende beweeglijkheid, bleef de echte ‘schokbeweging’ vooralsnog uit. Dat kan echter spoedig gaan veranderen.

Uit de meest recente cijfers blijkt dat hedgefondsen op dit moment nog steeds zwaar inzetten op een dalende beweeglijkheid. En dit doen ze door ‘short’ te gaan op de volatiliteitsindex (VIX-index). Op het moment dat de volatiliteit afneemt, profiteren de ‘shorters’ hiervan.

Toenemende beweeglijkheid vormt een bedreiging voor de markten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Hedgopia, is te zien dat de hedgefondsen voor het laatst in april dit jaar zo zwaar inzetten op een afnemende beweeglijkheid. En dat vormde destijds juist het startsein voor een toenemende beweeglijkheid. Zo noteert de volatiliteitsindex op dit moment ongeveer 40% hoger dan het dieptepunt uit april. Ondanks dat blijven de hedgefondsen sterk speculeren op een afnemende beweeglijkheid.

En juist dat mogen beleggers opvatten als een nieuw waarschuwingsteken. In het verleden waren de hedgefondsen namelijk niet bepaald gelukkig voor wat betreft het voorspellen van de beweeglijkheid. En als ze deze keer opnieuw aan het kortste eind trekken, dan moeten we juist rekening houden met een oplaaiende beweeglijkheid.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar