rente

Vorig jaar waren de meeste beleggers het er nog over eens dat de Amerikaanse centrale bank voor het eerst sinds lange tijd haar rente moest gaan optrekken. Daarom waren de meeste beleggers ook opgelucht toen die renteverhoging er uiteindelijk aan het einde van 2015 ook kwam. Ook was de verwachting dat de Fed in dit nieuwe jaar de rente een aantal keren zou gaan optrekken.

rente-fed

Maar, door de daling van de afgelopen weken rekenen de meeste beleggers niet meer op een Amerikaanse renteverhoging. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat aan het begin van dit jaar nog de meeste beleggers rekening hielden met de volgende Amerikaanse renteverhoging in juni.

Geen Amerikaanse renteverhoging dit jaar?

Op dit moment denken de meeste beleggers dat de tweede renteverhoging pas aan het einde van volgend jaar zal gaan plaatsvinden. Volgens de economen van Credit Suisse maakt deze grafiek duidelijk hoe snel het in de markt kan gaan. De vraag is natuurlijk wat de Amerikaanse centrale bank daadwerkelijk gaat doen. Gezien de tegenvallende Amerikaanse macrocijfers hoeven de beleggers op dit moment nog niet te vrezen voor een nieuwe renteverhoging.

>> Door middel van deze gids maakt u geen beursfouten meer <<