De techsector heeft het al enige tijd lastig. Al enkele maanden weet de Nasdaq 100 index namelijk minder goed te presteren dan de S&P 500 index. Met name de stijgende obligatierentes wisten roet in het eten te gooien. En ook tijdens de afgelopen handelsweken namen beleggers massaal afstand van de techsector.

Jarenlang was de techsector de best presterende sector op Wall Street. Met name startende beleggers wisten hun weg naar de techsector vaak gemakkelijk te vinden. Tijdens de afgelopen maanden is die trend echter veranderd. Op dit moment wordt er door veel beleggers juist de voorkeur gegeven aan de zogenoemde ‘defensieve’ aandelen.

Beleggers hebben geen vertrouwen in de techsector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er tijdens de afgelopen handelsweken sprake was van een historische kapitaaluitstroom bij de techsector. Zo werd er in een tijdsbestek van 6 weken voor ruim 5 miljard dollar onttrokken aan de QQQ ETF. Dit fonds bestaat uit 100 toonaangevende beursgenoteerde techbedrijven die samen ook de Nasdaq 100 index vormen.

Op de grafiek is te zien dat er slechts één keer eerder sprake was van een dergelijke kapitaaluitstroom. Dat was tijdens het jaar 2019 toen er tijdens een periode van 6 handelsweken voor bijna 6 miljard dollar aan de techsector werd onttrokken. Destijds wist de techsector niet veel later een stevige bodem neer te zetten. Wat dat betreft hoeft angst helemaal geen slecht beursnieuws te zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar