Kort antwoord… ‘voorlopig niet’. Toestanden zoals in de Verenigde Staten van Amerika en het Verenigd Koninkrijk gaan we in België niet meemaken. Daar treden financiële instellingen op als klanten cryptomunten willen aanschaffen via hun kredietkaart. Volgens Febelfin zijn Belgische banken nog niet van plan om zulke aankopen te blokkeren. De vraag is echter of ons dit toch nog te wachten staat in de nabije toekomst.

Het valt op dat er steeds meer Britse en Amerikaanse banken ingrijpen in de handel op de cryptmarkt. Klanten die hun kredietkaart gebruiken om op online handelsplatformen munten te kopen, krijgen de melding dat de aanschaf geblokkeerd wordt. Sommige banken staan het wel toe, maar durven er hogere transactiekosten voor aan te rekenen.

Financiële instellingen in deze landen nemen maatregelen om mensen te demotiveren om in cryptomunten te handelen. Voor zulke toestanden hoeven we in België voorlopig niet te vrezen, dat beweert Isabelle Marchand van Febelfin. Belgische consumenten behouden hun vrijheid om geld te spenderen waar en wanneer ze willen.

Restricties

Eén van de argumenten waarom ze het in de V.S.A. en V.K. wel doen, zijn de enorme risico’s die verbonden zijn aan cryptomunten. Door de hoge volatiliteit is het gemakkelijk voor beleggers om zich in de nesten (lees: schulden) te werken. Dat probleem zal zich bij ons minder snel voordoen omdat de regelgeving en controle in Europa veel strenger is dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Het blijft echter wel opletten geblazen voor Belgische banken want zij mogen geen transacties ondersteunen die illegaal zijn. Daar knelt het schoentje want het is algemeen geweten dat cryptomunten gebruikt kunnen worden om anoniem illegale transacties te doen.

Welke maatregelen Febelfin gaat nemen om dit onder controle te krijgen, weten we niet. Blijft België gespaard van restricties en blokkeringen of volgen ze het voorbeeld van de V.S.A. en het V.K.?

Bronnen: Knack

Foto: Maxpixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven