Beleggers lieten massaal het uranium segment links liggen door de ramp in Fukushima, Japan, in het eerste helft van 2011. De sector incasseerde stevige slagen op de beurs en kwam de klappen tot op heden nooit te boven. Niet enkel beleggers werden de stuipen op het lijf gejaagd, ook vele landen schroefden hun nucleaire ambities fors terug. Diverse Westerse landen kondigden een einde van hun nucleaire energietijdperk aan. En zelfs de groeimarkten, zoals China en India, die hun nucleaire energiebehoeften hoog op de agenda hadden staan, zetten een stap terug. Maar daar lijkt nu stilaan verandering in te komen. De Chinese autoriteiten zien geen andere mogelijkheid meer dan de programma’s voor kernenergie nieuw leven in te blazen, ditmaal met een nadruk op de veiligheid van de nieuwe centrales! Via WSJ:
Chinese officials appear to be preparing to restart the country’s multibillion-dollar effort to become one of the world’s largest producers of nuclear power, with a new emphasis on safety. That would likely mean a greater reliance on Western reactor technology and plant-management methods—and on Western providers of nuclear equipment and services, which have struggled for a place in this state-dominated industry.
Door de recente nucleaire bijstelling van de Chinese overheid, is de verwachte uranium consumptie fors opwaarts bijgesteld. Ondertussen lijkt de uraniumprijs de bodemvorming te consolideren… U moet geen raketgeleerde zijn om te begrijpen dat de indrukwekkende vraag vanuit China (en omstreken) voor een gigantische prijsstijging van uranium zal zorgen in de komende jaren. Maak gebruik van de bodemvorming om uw favoriete uraniumaandelen voor een prikje in te slaan! >>> Abonneer op het Grondstoffen Rapport