Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffett en Charlie Munger, heeft tijdens het derde kwartaal wisselvallig gepresteerd. Het bedrijfsresultaat is gestegen met 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar hun investeringsportefeuille is 10,1 miljard dollar lichter geworden door de verkoopdruk op de aandelenmarkten.

Het conglomeraat Berkshire Hathaway heeft zaterdag zijn resultaten van het derde kwartaal gepubliceerd. Over de gehele lijn is het rapport positief met een bedrijfsresultaat van 7.761 miljard dollar, een stijging van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarenboven hebben ze voor 1,05 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht.

Maar er is ook minder positief nieuws. Berkshire draaide een nettoverlies van 2,69 miljard dollar terwijl ze tijdens het derde kwartaal vorig jaar 10,34 miljard dollar winst haalden. Het kwartaalverlies is te wijten aan een daling van de aandelingeninvesteringen. Berkshire’s portefeuille leed een verlies van maar liefst 10,1 miljard dollar.

Aandeel

Het aandeel van Berkshire Hathaway zelf doet het daarentegen bijzonder goed in vergelijking met de S&P 500 en de Dow Jones. De klasse A aandelen noteren slechts 4 procent in de min dit jaar terwijl de S&P 500 20 procent lager staat. Dat is grotendeels te danken aan hun positie in Occidental Petroleum, dit aandeel is 135 procent gestegen de afgelopen 10 maanden.

Het conglomeraat wist ook 109 miljard dollar cash bij elkaar te sprokkelen tijdens het derde kwartaal, een lichte stijging ten opzichte van het tweede kwartaal. Een wisselvallig resultaat dus, echter leunt dit meer naar de positieve richting gezien de algehele malaise op de markten.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: Fortune Live Media – Flickr – CC BY-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>