Legendarische beleggers hebben vaak tijdloze principes. Zo ook Jesse Livermore. Livermore is waarschijnlijk een van de beste traders ooit op Wall Street. Hij werd zelfs schatrijk met de crash van 1929. Hoewel hij al 77 jaar dood is, blijven zijn principes levend. En volgens die principes kan je nog altijd Bitcoin kopen.

Jesse Livermore verdiende veel geld eind jaren 1800 en begin jaren 1900. Hij verdiende zelfs $100 miljoen door short te gaan op Wall Street in 1929. Hoewel hij nooit in aanraking kwam met cryptomunten zouden zijn principes wel aanraden om Bitcoin en andere cryptomunten te kopen.

Eenvoudig en snel Bitcoin kopen

Principe 1: het maakt niet uit welke markt het is, zolang je maar geld kan verdienen

Er zijn veel beleggers die niet in Bitcoin willen beleggen omdat het geen gereguleerde markt is. Volgens Livermore kan je echter geld verdien zolang er een markt is.

Principe 2: go with the flow

In een stierenmarkt gaat alles omhoog, in een berenmarkt gaat alles naar beneden. Koersen volgen de weg van de minste weerstand. Ze zullen doen wat het gemakkelijkste is. Ze gaan omhoog wanneer er het minste weerstand is op een stijging, en vice versa.

Principe 3: laat je niet misleiden door hoge prijzen

Aandelen (in geval van Livermore) zijn nooit te hoog om te beginnen kopen en nooit te laag om te beginnen verkopen. Wanneer iets stijgt, heeft het de neiging om te blijven stijgen en nieuwe records te blijven boeken.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Principe 4: Ronde getallen trekken meer beleggers aan

Wanneer aandelen (in geval van Livermore) door 100, 200 of 300 gaan voor de eerste keer, stopt de prijs niet op het ronde getal. Wie koopt net na het doorbreken van een rond getal, maakt bijna altijd winst.

Principe 5: koop in stukken

Zet niet al je geld in een keer aan het werk, tenzij je 100% overtuigd bent van de juiste omstandigheden. Maak pas een 2e aankoop wanneer de eerste op winst staat. Livermore zelf raadt aan om telkens 1/5 van je inleg te kopen en daarna op te bouwen.

Bron: MarketWatch

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>