Bijna dagelijks verschijnen er tegenvallende cijfers over de economie. En dat zal voor geen enkele belegger als een verrassing komen, want iedereen is zich er bewust van dat het coronavirus grote invloed heeft op de groei van de economie. Volgens het IMF moeten we zelfs vrezen voor een diepe recessie. Betekent dat ook dat we moeten vrezen voor verder dalende beurskoersen?
Medio maart wisten de meeste beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zijn de meeste indices al met meer dan 20% in waarde gestegen. Wat dat betreft mogen we dus wel spreken van een indrukwekkende herstelbeweging. Daarnaast bestaat er een reële kans dat de beursstijging de komende maanden nog weet aan te houden.
Hebben we het dieptepunt al bereikt?
Volgens de analisten van Isabelnet weten de beurzen over het algemeen juist te profiteren van slecht nieuws. En dit klinkt behoorlijk vreemd, maar op de bovenstaande staafgrafiek wordt het bewijs geleverd. Over het algemeen weet de S&P 500 index de beste zaken te doen op het moment dat de PMI-cijfers onder de 43 duiken (wat duidt op een stevige krimp). In 87% van de gevallen noteert de S&P 500 index een jaar later hoger. De gemiddelde beursstijging bedraagt daarbij bijna 20%.
Eigenlijk is het helemaal niet zo vreemd dat beurzen weten te profiteren op het moment dat de economie geconfronteerd wordt met een stevige krimp. Dat zijn immers vaak de momenten dat de economie op het dieptepunt zit en dat er vervolgens economisch herstel plaatsvindt. En uiteraard lopen de beurzen hier vaak op vooruit. Alleen is het vandaag de dag nog maar de vraag of we inderdaad al het dieptepunt hebben bereikt.
3 Aandelen voor de Energie Crisis
Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.
Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis