Al enkele dagen staan de wereldwijde beurzen onder druk. Vooralsnog valt de echte schade nog mee, maar de spanningen lopen langzaam maar zeker wel verder op. Steeds meer beleggers lijken winsten van tafel te nemen. Zeker nu de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen. Voorlopig lijkt dit een tijdelijke beurscorrectie binnen de nieuwe Bull Market te zijn.

Officieel gezien is er een nieuwe Bull Market van start gegaan. Toch wordt daar maar weinig aandacht aan geschonken. Zeker in Europa heerst die stemming nog niet. Overigens is dat wel begrijpelijk, want de Europese beurzen wisten nog niet te stijgen naar nieuwe recordhoogten. Het verleden leert ons dat de Amerikaanse beurzen wel vaker vooruitlopen op de rest van de markt.

De toekomst ziet er nog steeds rooskleurig uit

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat dit vooralsnog een tijdelijke beurscorrectie betreft binnen de nieuw gestarte Bull Market. De beursbeweging die sinds maart 2020 van kracht is, vertoont sterke overeenkomsten met de beursbewegingen die zichtbaar waren in de jaren 2009 en 1982.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat er goede beurstijden kunnen gaan aanbreken indien de vergelijkingen met de jaren 2009 en 1982 ook de komende tijd overeind blijven. Zo is op de grafiek te zien dat in dat geval de beurzen de komende maanden nog verder in waarde kunnen gaan stijgen.

Moet het echte beursspektakel nog aanbreken?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>