Tijdens de eerste handelsdag van de week wisten de beurzen overtuigend uit de startblokken te komen. Daarmee werd een aanzienlijk deel van de beursschade van vorige week teniet gedaan. Door deze forse beursstijging zijn de stieren weer in het voordeel. En een belangrijk onderzoek laat zien dat de kans op verder stijgende beurskoersen groot is.

Tijdens de voorbijgaande twee weken hebben de meeste beurzen het lastig gehad. Door de imposante beursrally van de afgelopen maanden hebben wat beleggers winsten van tafel genomen. En deze winstnemingen gaan altijd gepaard met een dalende beweging op de aandelenmarkten. Vooralsnog lijkt dit echter een ‘gezonde’ beurscorrectie te zijn.

Weten de beurzen de komende maanden nog verder te stijgen?

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat beleggers niet in paniek hoeven te raken. In tegendeel zelfs. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de beurzen normaliter goed weten te presteren indien er sprake is van een beursstijging tijdens een handelsdag van minstens 2,3% waarbij de S&P 500 index tevens boven het 200-daagsgemiddelde beweegt. Dit is sinds het jaar 2009 15 keer eerder voorgekomen en tijdens alle keren noteerde de S&P 500 index 6 maanden later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij zelfs 12%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de beursstijging van afgelopen maandag veel goeds voor de nabije toekomst kan betekenen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)