IPO

Veel traders houden erg van nieuwe beursgangen. Een nieuwe beursgang zorgt immers vaak voor heel wat vuurwerk tijdens de eerste handelsdag. En ook de afgelopen maanden hebben er weer een aantal interessante beursgangen plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld maar aan de veelbelovende beursgang van Ferrari. Dit bedrijf kreeg uiteindelijk op 20 oktober een beursnotering. Het probleem is echter dat de meeste beursgangen van de afgelopen maanden er op dit moment niet zo goed voorstaan.

ipo-2015

Op de tabel hierboven kunnen we zien dat 7 van de 10 grootste beursgangen van dit jaar op dit moment op een verlies staan. Ferrari moet het bijvoorbeeld op dit moment met een verlies doen van bijna 10 procent. Het enige bedrijf dat sinds haar beursgang goede zaken heeft weten te doen, is het aandeel Fitbit Inc. Dit aandeel staat sinds haar beursgang van 17 juni ruim 45 procent hoger.

De meeste beursgangen staan op dit moment in het rood

We moeten dus helaas concluderen dat dit beursjaar niet zo goed was voor de bedrijven die hun weg vonden naar de aandelenmarkten. Traders wisten echter wel vaak hun slag te slaan tijdens de eerste handelsdag van een nieuwe beursgang. Tijdens de eerste handelsdag wisten de meeste nieuwe aandelen immers flink in waarde te stijgen.

>> In 10 stappen maken wij van u een BEURSMILJONAIR <<