De laatste beursdag van de week lijkt een goede te zijn. Beurzen wereldwijd herstellen fors met koersstijgingen van 4 tot 8 procent. In Europa en Azië is de dag alvast donkergroen gekleurd. Ook in de Verenigde Staten van Amerika vertonen de futures dat het een bijzonder positieve dag gaat worden. Beleggers en investeerders hebben vernieuwde hoop gevonden.

In Azië herstelden de beurzen flink, ook in Europa ziet het er naar uit dat de handelsdag donkergroen gaat eindigen met een gemiddelde stijging van 5 procent. De beurzen in de Verenigde Staten staat wellicht hetzelfde te wachten. De futures wijzen er op dat ook hier een herstel zal plaatsvinden met een soortgelijke stijging als op de Europese aandelenmarkten.

Donderdag was de reactie op de beurzen vrij neutraal, goed om de extreme volatiliteit van de afgelopen weken te doorbreken. Beleggers en investeerders lijken de situatie omtrent het coronavirus opnieuw te herbekijken en analyseren. Was de reactie overdreven of terecht?

In ieder geval, de centrale banken spelen een belangrijke rol inzake het beurssentiment. De Europese Centrale Bank kondigde deze week aan om een nieuw opkoopprogramma te lanceren van maar liefst 750 miljoen euro. Dit nieuws gaf beleggers in Europa nieuwe hoop.

Ommekeer?

In de USA heeft de Federal Reserve aangekondigd ook maatregelen te zullen gaan nemen. Onlangs werd de rente al verlaagd maar daar komt dus nog wat extra bij. Hier had de verlaging van de rente net het omgekeerde effect op de beurzen begin deze week, beleggers dumpten massaal hun aandelen waardoor de beurzen in de USA diep in het rood gingen.

Market volatility will persist until the government – fiscal or monetary – provides a backstop to stressed corporates and small & medium businesses.

In ieder geval, het sentiment op de Amerikaanse beurzen lijkt vandaag te gaan keren. De futures sturen de Dow Jones en de S&P 500 alvast een flink stukje hoger. Het is een navolging van de positieve beursdag in Europa en Azië. Maar dit is natuurlijk geen garantie op een kantelpunt

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector – Flickr – CCBY-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>