Vooralsnog is dit beursjaar zonder kleerscheuren verlopen. De wereldwijde aandelenmarkten wisten bijzonder goede zaken te doen en volgens analisten zal de beursrally ook tijdens de laatste maanden van 2021 intact blijven. Dat betekent echter niet dat er tussentijds geen sprake kan zijn van een beurscorrectie. Een belangrijk onderzoek laat zien dat met name het tweede deel van september normaliter tegenvallend verloopt voor de beurzen.

Steeds minder beleggers lijken vandaag de dag nog rekening te houden met dalende beurskoersen. Met name de startende beleggers hebben moeite om beleggingsrisico’s onder ogen te zien. Zij zijn immers onlangs gestart met beleggen en hebben vooralsnog alleen nog maar de positieve kant van beleggen ondervonden. De beleggers die echter al wat langer meelopen weten dat de aandelenmarkten regelmatig volatiel kunnen bewegen.

Dit onderzoek waarschuwt voor twee tegenvallende handelsweken

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, verlopen de laatste twee handelsweken van september normaal gesproken tegenvallend voor de S&P 500 index. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is de gemiddelde koersbeweging van de Amerikaanse beurs tijdens de maand september in beeld gebracht. En gemiddeld genomen is er inderdaad sprake van een koersval tijdens het laatste deel van september.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de laatste twee handelsweken van september in het verleden niet bepaald gunstig waren voor de aandelenmarkten. En het lijkt raadzaam te zijn dat beleggers zich dat in ieder geval beseffen.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar