De vooruitzichten voor de aandelenmarkten zijn niet bepaald rooskleurig, aldus Wall Street strateeg Mike Wilson. Hij verwacht dat de S&P 500 de komende maanden tot 20 procent zal gaan dalen alvorens de markten een bodem gaan vormen. Beleggers en investeerders moeten dus nog eventjes geduld hebben indien Wilson het bij het rechte eind heeft.

Het ergste moet nog komen volgens Morgan Stanley strateeg Mike Wilson. Hij verwacht namelijk dat de S&P500 nog eens tot 20 procent gaat dalen de komende maanden. Het sentiment gaat opnieuw een rake klap krijgen door de hardnekkige inflatie en de strenge Federal Reserve. Beleggers en investeerders zijn dus gewaarschuwd.

De afgelopen maand kregen beleggers en investeerders al een voorsmaakje, de drie grootste indexen eindigden de beursmaand met een verlies. De S&P 500 daalde met 4 procent. Wilson waarschuwt dat de bedrijfsresultaten zullen blijven teleurstellen met alle gevolgen van dien.

We don’t have a crystal ball, obviously, but what we can confidently say is that the equity risk premium and the multiples do not reflect the earnings risk that we see.

Federal Reserve

Zolang het resultatenseizoen blijft duren, zal de neerwaartse druk op de markten aanhouden. Wilson is van mening dat de ‘bear market’ nog lang niet op zijn einde is en ziet pas een bodem ergens tijdens het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Daarenboven zal de Amerikaanse centrale bank nog meerdere keren de rentes verhogen.

De vooruitzichten zijn dat de Federal Reserve de rentes in maart en mei met 25 of 50 basispunten gaat verhogen. En gezien de hardnekkigheid van de inflatie, kan de bijeenkomst in juni ook resulteren in een extra ‘rate hike’. De kans is dus bijzonder groot dat de rentes dit jaar zullen uitkomen rond de 6 procent i.p.v. de voorspelde 5,25 – 5,50 procent.

Bronnen: Eleanor Pringle – CNBC

Foto: Tak H. – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>