De wereld lijkt te accepteren dat COVID-19 aanwezig is en slachtoffers blijft maken. In de Verenigde Staten van Amerika is het aantal nieuwe besmettingen gestegen naar een recordhoogte en toch blijven de aandelenmarkten er stijgen. Maakt compassie plaats voor pragmatiek en beseffen we steeds meer en meer dat het economische aspect misschien belangrijker is? Sommige economen vermoeden dat dit het geval is. 

Het zijn bijzondere tijden, het coronavirus blijft schade aanrichten en slachtoffers maken en toch blijven de aandelenmarkten stijgen. Het aantal besmettingen in de Verenigde Staten heeft zijn piek nog niet bereikt. In maart, toen de situatie minder erg was dan nu, gingen de markten 40 procent lager maar nu gaan de indexen terug richting hun recordniveaus.

I think the market is probably a little ahead of itself at this time, because I still believe we are witnessing real tragedies in the small and medium businesses.

Prioriteit

Larry Fink, CEO van BlackRock, is van mening dat overheden voor een keuze staan. Ofwel zijn ze sociaal ingesteld en kiezen ze voor de gezondheid van de bevolking, ofwel kiezen ze voor een pragmatische aanpak en geven ze prioriteit aan de economie. Deze laatste lijkt de bovenhand te nemen, ook bij beleggers gezien de recente stijging van de aandelen.

Right now we are seeing rising infection rates, but … it’s very apparent to me that the world is accepting higher diseases, higher infection rates. There are rising infection rates in many places in the U.S., in other parts of the world — yesterday we had the highest infection rate in the world and markets are still pretty stable.

Hij vreest echter dat beleggers te hard van stapel lopen want een herstel van de wereldeconomie is zeker nog niet aan de orde. Daarenboven is de strijd tegen COVID nog altijd niet gestreden en kan het van kwaad naar erger gaan, vooral in de Verenigde Staten. Fink stelt zich de vraag of de bedrijfsresultaten in 2021 evengoed, of beter zullen zijn dan die van 2019.

Bronnen: CNBC

Foto: Webandi – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>