De wereldwijde beurzen hebben een dramatische week achter de rug liggen. Dit was de slechtste handelsweek sinds het jaar 2008. Destijds werden de beurzen, als gevolg van de financiële crisis, ook geconfronteerd met een forse beursdaling. Moeten we vrezen voor een verdere beursdaling?

Het coronavirus zorgt er al twee weken voor dat de financiële markten geconfronteerd worden met dalende beurskoersen. Tijdens de afgelopen handelsweek moesten de meeste beurzen ruim 10% aan beurswaarde inleveren. We mogen wel zeggen dat de vlam in de pan is geslagen.

Moeten we vrezen voor een verdere beursdaling?

Volgens analist Urban Carmel moeten beleggers rekening houden met een verdere beursdaling. Hij ziet sterke overeenkomsten tussen de huidige beursbeweging en die van het jaar 1929. Destijds werden de beurzen ook geconfronteerd met een forse beursdaling. Op de bovenstaande grafiek is de correlatie met de periode 1928-1932 in beeld gebracht.

Mocht die correlatie ook in de toekomst standhouden, dan betekent dat weinig goeds voor de aandelenmarkten. In dat geval zou dit nog maar het begin van een langdurige daling zijn. Destijds wist de beer namelijk vier jaar de regie in handen te houden. En de koersschade was destijds enorm groot.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)