Donald Trump zal met weinig plezier terugkijken op de week die achter ons ligt. Op dit moment wordt Trump beschuldigd van meerdere schandalen en als gevolg daarvan zeggen steeds meer Amerikanen hun vertrouwen in Trump op. Op dit moment wordt er zelfs al gesproken over een eventuele ‘impeachment’.

In het verleden hebben we één keer eerder te maken gehad met een schandaal die vergelijkbaar is aan die van Trump op dit moment. In het jaar 1972 kwam in Amerika het ‘Watergateschandaal’ aan het licht. En als gevolg van dit politieke schandaal – waarbij ongeoorloofde methodes waren gebruikt tijdens de verkiezingscampagne – moest Nixon het veld ruimen.

Wall Street wil niet herinnerd worden aan Nixon

trump-nixon

Als we het verleden analyseren dan blijkt dat het niet vreemd is dat beleggers zich op dit moment zorgen maken over de toekomst. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat in de periode van 1972 en 1974 de beleggers als gevolg van het ‘Watergateschandaal’ enorm pessimistisch werden. In die periode moest de S&P 500 index bijna 24% aan waarde inleveren!

Voor Wall Street is het dus te hopen dat het bij Trump deze keer niet zo ver gaat komen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)