Volgens diverse analisten bewegen de beurzen op dit moment binnen een zogenoemde ‘seculiere Bull Market’. Volgens hen kunnen de beurskoersen de komende jaren nog fors gaan stijgen. Bestaat er inderdaad een reële kans op langdurig verder stijgende beurskoersen?

Het kenmerk van een seculiere Bull Market is dat er gekeken wordt naar het langere termijn plaatje. En binnen dat plaatje mogen de aandelenmarkten gerust geconfronteerd worden met een beursdaling van meer dan 20%. Het gaat er om dat het langere stijgende termijn plaatje intact blijft.

Het langere termijn plaatje oogt nog steeds Bullish

Volgens de analisten van Goldman Sachs is er in de VS op dit moment nog steeds sprake van een seculiere Bull Market. Sinds het jaar 2009 is deze lange termijn Bull Market intact en voorlopig lijkt deze seculiere Bull Market nog steeds sterk op de seculiere stierenmarkten van de perioden 1949-1968 en 1982-2000.

Op de grafiek is te zien dat de Amerikaanse beurzen in het verleden al vaker geconfronteerd zijn met stevige beursdalingen binnen een seculiere Bull Market. Dit resulteerde destijds altijd in een goed ‘koopmoment’ voor de oplettende belegger. Is dat koopmoment binnen deze seculiere Bull Market onlangs gegeven?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>