De bekendste digitale munt bij uitstek – de Bitcoin – heeft het de afgelopen dagen niet gemakkelijk gehad. Afgelopen maandag wist de digitale munt zelfs onder de $ 5.500 te duiken en dat betekende een daling van bijna 30% ten opzichte van het hoogtepunt die eerder deze maand bereikt werd. Biedt de huidige daling een nieuwe koopkans?

De interesse in digitale munten is de afgelopen maanden exponentieel gestegen. Als gevolg daarvan worden er steeds meer financiële producten gelanceerd om te profiteren van de Bull Market die gaande is binnen de cryptosector. Toch is er binnen deze sector, in tegenstelling tot de aandelenmarkten, sprake van grote beweeglijkheid. En dat is iets wat sommige beleggers afschrikt.

De Bitcoin is dit jaar al vaker geconfronteerd met prijsdalingen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de huidige daling bij de Bitcoin helemaal niet bijzonder is. We hebben namelijk dit jaar al twee keer eerder te maken gehad met een daling van meer dan 30%. Volgens sommige cryptokenners is die enorme volatiliteit een kenmerk van de cryptosector en daarom is deze sector erg interessant voor traders.

Uiteraard weet niemand of dit ‘slechts’ een daling is die binnen enkele weken weer volledig hersteld zal zijn. Wel is duidelijk geworden dat de echte cryptobeleggers niet schrikken van een dergelijke prijsval. Als u actief wilt zijn binnen deze sector dan kunt u maar beter aan die beweeglijkheid gaan wennen.