Na de voorstelling van de nieuwe Tesla Cybertruck, werden er verschillende video’s gepost over de capaciteiten van de futuristisch pick-up truck van de elektrische autobouwer. Tesla CEO Elon Musk postte zelf een video waarin de Cybertruck het opnam tegen een Ford F-150, één van hun paradepaardjes. Ford dient van repliek en vraag voor een eerlijke ‘rematch’.

De video van Tesla CEO Elon Musk is ondertussen wijdverspreid, een Tesla Cybertruck die het opneemt tegen een Ford F-150 in een wedstrijdje touwtrekken. De Cybertruck wint zonder veel moeite van de F-150 en dat is Ford niet ontgaan. De clip is ondertussen meer dan 12 miljoen keer bekeken, alsook door Ford X vicepresident Sundeep Madra en hij heeft een voorstel.

De vicepresident van Ford X, Sundeep Madra, reageerde op Twitter dat hij een ‘rematch’ wil maar deze keer onder gecontroleerde en gelijkwaardige omstandigheden. Er is namelijk redelijk wat kritiek op de video, criticasters beweren dat de demonstratie in het voordeel van Tesla was.

Ook astrofysicus Neil deGrasse Tyson beweert dat het wedstrijdje touwtrekken in het nadeel van Ford was. Hij zegt dat de F-150 bij de volgende test volledig geladen moet zijn zodat de achterwielen voldoende tractie hebben. Elon Musk gaat akkoord met de nieuwe test die wellicht ergens volgende week zal plaatsvinden en te volgen zal zijn via de webast.

‘Mislukte demo’

Zondag zei Elon Musk dat er reeds 200.000 bestellingen zijn geplaatst voor de Cybertruck ondanks de ‘mislukte’ demo van het kogelwerende glas. Een medewerker gooide met een stalen bal tegen twee zijruiten, tot grote verbazing van Musk en het publiek barstten ze allebei.

Het voorval is het mikpunt van spot op internet en sociale media. Sommigen denken zelfs dat het opgezet spel was om voor extra publiciteit te zorgen. Mocht dit het geval zijn geweest, dan was het in ieder geval een geslaagde zet want de Cybertruck is klaarblijkelijk heel populair.

Bronnen: CNBC

Foto: Jakob Härter – Flickr – CC BY-SA 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS