Bill Gates is een van de slimste mensen ter wereld. Met Microsoft creëerde hij een van de belangrijkste en grootste technologiebedrijven uit de geschiedenis. Maar Gates heeft het niet voor Bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt. ‘I would short it if there was an easy way to do it.’ zegt de 2e rijkste man ter wereld.

Afgelopen weekend haalde Gates zijn goede vriend, Warren Buffett, Bitcoin ook al onderuit door te zeggen dat het een actief is dat niets produceert. Gates is het daar mee eens: ‘Als een effect produceert Bitcoin niets en daarom moet je ook niet verwachten dat de prijs stijgt.’

Wanneer je vandaag Bitcoin koopt, hoop je dat je het later kan verkopen aan iemand anders aan een hogere prijs. Maar de Bitcoin zelf brengt niets op. Dan zit je in een soort van ‘greater fool’-belegging, zegt Gates.

Een ‘greater fool’-belegging krijg je wanneer een effect irrationeel gewaardeerd is en je enkel geld kan verdienen wanneer je een ‘nog grotere idioot’ vindt die er meer voor wil betalen dan jij.

Bitcoin is enkel voor drugs

In februari liet Gates zich ook al negatief uit tegenover Bitcoin en ICO’s. In een Reddit Ask Me Anything zei de miljardair dat Bitcoin een zeldzame technologie is die doden veroorzaakt. Volgens Gates wordt Bitcoin enkel gebruikt om drugs te kopen terwijl ICO’s zeer risicovol zijn.

De uitspraken van Bill Gates komen er slechts een paar dagen nadat Warren Buffett en Charlie Munger ook geen goed woord hadden voor Bitcoin.

Opvallend is wel dat een techneut als Gates tegen Bitcoin is terwijl grote banken als Goldman Sachs zich klaar maken om aan Bitcoin Trading te beginnen.

Goldman Sachs ziet Bitcoin niet als ‘bedrog’ of ‘fraude’, zoals Jamie Dimon van J.P. Morgan ooit zei, maar wel een actief dat ‘hoog risico heeft, maar dat ze wel begrijpen’.

Nog opvallend is dat Gates zegt dat het niet eenvoudig is om Bitcoin te shorten terwijl de CME en CBOE Bitcoin futures aanbieden waarmee je short kan gaan op ’s werelds grootste cryptomunt.

Bronnen: CoinTelegraphMarketWatch

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>