Crypto is al een tijdje ‘hot and trending’. Maar sinds kort is er een nieuwe hype ontstaan, namelijk NFTs. Dit is een soort van digitale activa die het bezit van zeldzame virtuele items vertegenwoordigen zoals bv. kunstwerken en ruilkaarten. Binance, ‘s werelds grootste cryptoplatform, gaat een exchange opstarten voor deze NFTs.

Digitale munten en crypto zijn nu al eventjes erg in trek en het lijkt er op dat de interesse alleen maar blijft toenemen. Naast deze hype is er ook een nieuwe interesse in de digitale wereld, namelijk ‘non-fungible tokens’. Eind vorig jaar vloeide er veel geld naar NFTs en die toestroom is alleen maar in een stroomversnelling geraakt zo blijkt uit Q1 van dit jaar.

De totale verkoop van deze tokens liep tijdens het eerste kwartaal dit jaar op tot maar liefst 2 miljard dollar, volgens NonFungible.com. In dit cijfer zit niet eens de recordverkoop van 69 miljoen dollar van digitaal artiest Mike Winkelmann (AKA Beeple) verwerkt.

NFTs

‘s Werelds grootste cryptoplatform Binance gelooft in de toekomst van NFTs en heeft besloten een ‘marktplaats’ op te starten om deze tokens te verhandelen. Ze zijn van plan het platform onder te verdelen in een plaats waar topveilingen kunnen plaatsvinden en een plaats waar particulieren kunnen handelen. Helen Hai, hoofd van het NFT project, is ambitieus:

Our aim is to provide the largest NFT trading platform in the world with the best minting, buying and exchanging experience, by leveraging the fastest and cheapest solutions powered by Binance blockchain infrastructure and community.

Binance gaat hiermee de strijd aan met het cryptoplatform Gemini, opgericht door de gebroeders Winklevoss. Gemini heeft zelf ook een NFT-platform, genaamd Nifty Gateway. Zoals altijd zijn er sceptici. Niet iedereen is mee met de hype. Verschillende marktkenners spreken over een bubbel, niet alleen voor crypto maar ook inzake deze ‘non-fungible tokens’.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategie├źn
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven