Bitcoin heeft wederom een nieuwe mijlpaal bereikt door de $57.000 grens te overschrijden. Dit deed het voor het laatst in november 2021. Deze stijging wordt toegeschreven aan de aanhoudende stijgende interesse in Bitcoin ETF’s, de aanstaande Bitcoin halvering en een dalende Amerikaanse dollar.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat aan $57K koerst:

Bitcoin ETF’s geven marktboost

De opwaartse trend wordt ondersteund door een groeiende interesse in bitcoin ETF’s, volgens Greta Yuan van het digitale activa platform VDX.

Crypto-gerelateerde aandelen, zoals die van MicroStrategy en Coinbase, zien ook sterke winsten. Dit komt indirect ook door de recente goedkeuring van spot bitcoin ETF’s in de VS, volgens Alesia Haas, CFO van Coinbase.

Naast bitcoin profiteert ook Ether, de op een na grootste cryptomunt, van deze rally. Het bereikte een multi-maand hoogtepunt boven $3.200, wat wijst op een bredere stijging in de cryptomarkt.

Factoren voor bullish sentiment

Analisten wijzen op de aanstaande bitcoin halvering in april als een belangrijke factor voor het toenemende bullish sentiment. Yuan benadrukt het volgende:

Terwijl de halvering van Bitcoin nadert, haasten investeerders zich naar de beste positie voor het evenement. Het nieuwe record van instroomvolume van Bitcoin ETF’s is een extra bevestiging voor bullish investeerders.

De sterke prestaties van bitcoin komen ook op een moment dat de Amerikaanse dollar daalt. Dit wordt toegeschreven aan anticipatie op Amerikaanse economische gegevens die mogelijk de timing van renteverlagingen door de Federal Reserve kunnen signaleren.

Bron: CNBC
Foto: iStock