Er lijkt terug leven in de crypto-brouwerij te komen. Zoals dat tot nu toe steeds het geval was, neemt ’s werelds grootste cryptomunt Bitcoin het voortouw. Er is echter nog veel werk aan de winkel om van een definitieve uitbraak te spreken. Is dit het make-or-break moment?

Bitcoin is het 2e kwartaal goed begonnen. Op 2 juli schoot de prijs op korte tijd fors omhoog waarbij de grootste cryptomunt zich stilaan mag beginnen opmaken om een nieuwe barrière te doorbreken, deze keer de grens van $7.000.

De uitbraak kwam er in 2 fases en iedere keer met een stevig volume. Dat doet het beste verhopen voor de toekomst. De ‘bull flag breakout’ kwam er nadat Bitcoin afgelopen vrijdag al hoger spurtte van $5.800 naar $6.300.

Hiermee is Bitcoin uit een dalende ‘wedge’ gebroken, wat wijst op een opwaartse trend op korte termijn.

Volg dagelijks het belangrijkste nieuws van de cryptomarkt

Litecoin

Ook het kleinere Litecoin staat voor een belangrijke week. Litecoin zit al een tijdje gevangen tussen $72 en $85. Een sterke Bitcoin zou altcoins als Litecoin op sleeptouw kunnen nemen waardoor het algemene sentiment weer verbetert.

Een uitbraak van Litecoin boven $85 zou een trendommekeer kunnen inluiden. Een daling onder $72 zou een verderzetting van de dalende trend markeren. De RSI van Litecoin is nog wel negatief (onder 50) en er ligt mogelijk een zware weerstand rond $125, het 50-weeks gemiddelde.

Bron: CoinDeskCoinDesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)