Cody Brown verloor geen $8.000 door de daling van Bitcoin, maar doordat zijn munten werden gestolen. Het begon allemaal met een vreemde sms. Niet veel later werd zijn account bij Coinbase gehackt en waren al zijn cryptomunten verdwenen. Het is dus belangrijk om de juiste bescherming in te bouwen.

Dit is een wijze les voor diegene die cryptomunten kopen. Brown geeft ook enkele oplossingen om niet hetzelfde mee te maken.

Het begon allemaal om 11u31 met de volgende sms …

Bitcoin sms

Cody Brown belde naar het nummer maar kreeg te horen dat de kantoren van Verizon waren gesloten. Hij belde opnieuw en drukte op ‘0’ om iemand aan de lijn te krijgen. Niets!

Dan kreeg hij een 2e sms …

Bitcoin sms 2

Hij probeerde de helpdesk voor fraude van Verizon te bereiken, maar vond geen telefoonnummer. Hij stuurde een screenshot naar de Twitter account van Verizon, maar kreeg als antwoord dat ze het screenshot niet konden zien.

Daarna ging het snel.

11u41: Gmail logt uit

11u42: Coinbase reset zijn paswoord

11u44: Coinbase ‘new device’ bevestiging

11u44: 1,18 BTC worden overgeschreven

11u45: 70,96 LTC worden overgeschreven

11u46: 16,03 ETH worden overgeschreven

Op 15 minuten tijd werd Cody Brown gehackt en werden voor $8.000 aan cryptomunten ‘gestolen’.

Met dit gratis rapport kent Bitcoin en blockchain geen geheimen meer voor jou. Lees HIER jouw rapport >>

Wat je kan doen om diefstal van Bitcoins tegen te houden

Brown geeft zelf toe dat zijn Gmail account niet voldoende beveiligd was. Hij raadt daarom aan om de dubbele bevestiging te gebruiken.

Brown geeft ook het advies om je Bitcoins en andere cryptomunten beter te beschermen. Zo kan je ze bij Coinbase in ‘een kluis’ bewaren. Of je kan je cryptomunten op een externe ‘Wallet’ bewaren.

Nog een mogelijkheid is om niet al je cryptomunten bij een en hetzelfde handelsplatform te kopen. Er zijn verschillende platformen. Spreiding blijft ook in de cryptowereld een goed advies.

Cody Brown gelooft nog steeds in de toekomst van cryptomunten, maar zijn verhaal is een stevige waarschuwing om er niet onbezonnen mee aan het werk te gaan.

Bron: Medium