Analisten die in Bitcoin geloven, zijn het er allemaal over eens: we hebben nog lang niet alles gezien van Bitcoin. Er zijn koersdoelen van $25.000 (Tom Lee) tot zelfs $500.000 (Ronnie Moas). Maar volgens Iqbal Gandham moet Bitcoin zelfs stijgen naar $1 miljoen om zelfs nog maar leefbaar te zijn.

De volgende 3 tot 5 jaar moet Bitcoin stijgen naar $1 miljoen willen mensen Bitcoin zien als een waardig betaalmiddel, zegt Gandham. Maar ze gaan niet betalen met Bitcoins, maar met Satoshi. Een Satoshi is de kleinste eenheid van een Bitcoin.

De Satoshi werd genoemd naar de mysterieuze oprichter en bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. 1 Satoshi komt overeen met 0,00000001 Bitcoin. Met andere woorden, 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen Satoshis.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Volgens Gandham moet 1 Satoshi de waarde hebben van 1 dollarcent wil het grote publiek er gebruik van maken om bijvoorbeeld een koffie of een brood mee te kopen. Dit betekent dat de Bitcoin dan $1 miljoen waard moet zijn.

Bitcoins gaan niet gebruikt worden om goederen en diensten mee te betalen, zoals met een dollar of een euro. Mensen gaan ook niet naar de bakker met een klomp goud. Maar mensen zouden wel met Satoshis betalen, indien deze voldoende waarde heeft.

1 Satoshi is momenteel 0,0000796371 Amerikaanse dollar waard.

 

Bron: MarketWatch

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>