De Bitcoin perikelen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Signaleerden we vanochtend dat Mt. Gox zwaar in de problemen zat, inmiddels lijkt het bedrijf compleet van de aardbodem verdwenen. Wie de website van Mt. Gox, éé van de populairste en grootste Bitcoin handelsplatforms, probeert te benaderen, komt van een koude kermis thuis. Het bedrijf lijkt van de aardbodem verdwenen.

En dat geldt ook voor de oprichter van Mt. Gox: die is met onbekende bestemming vertrokken. Het kantoor in Tokio is ook verlaten, op een handjevol protesterende Bitcoin bezitters na. Nuja, of die protestanten nog bitcoins bezitten, is nog maar de vraag. zoals we vanochtend al te kennen gaven, lijkt Mt. Gox te zijn gehackt. En niet alleen nu, maar naar verluidt al twee jaar (!). Volgens berichtgeving van Wired zijn er een kleine 750.000 bitcoins ontvreemd door hackers.

Bitcoin: hoe staat het met de rest?

De eerste vraag die élke Bitcoin bezitter zich zou moeten stellen is of zijn/haar bitcoins wél veilig zijn. Immers, als Mt. Gox gehackt kan worden, geldt dat uiteraard ook voor de andere handelsplatforms. Het kán een specifiek Mt. Gox probleem zijn, maar dat zouden wij er toch niet op durven wagen eerlijk gezegd. Eén bitcoin vertegenwoordigt toch (nog) de aanzienlijke dollar equivalent van circa $500.

Volgens een zestal andere Bitcoin handelsplatforms is het probleem bij Mt. Gox een geïsoleerd probleem en heeft het bedrijf het aan zichzelf te wijten door laks te zijn met de beveiliging, zo werd aan Reuters gemeld. Of dat ‘beleggers’ in bitcoins geheel zal geruststellen, is nog afwachten. Feit is wel dat de koers van bitcoins weliswaar wat onder druk staat, maar nog steeds rond de $500 koerst. Echt dringen bij  de nooduitgang, daar is vooralsnog géén sprake van. Of dat ook zo blijft, is vers twee.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>