Bitcoin heeft voor het eerst in meer dan zeven maanden de $70.000-grens overschreden, met een piek van $71.600. De stijging dit jaar komt te midden van een sterke vraag naar crypto. Dit door goedkeuring van spot bitcoin ETF’s eerder dit jaar, en meer recentelijk de renteverlaging en de Amerikaanse verkiezingen.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin:

Rally ondersteund door renteverlagingen en ETF’s

De recentelijke stijging van Bitcoin is opvallend, vooral gezien de recente trend. Het begon dit jaar onder de $40.000 en heeft sindsdien een bereik gevonden tussen $50.000 en $70.000.

Volgens Ryan Lee, Chief Analyst bij Bitget Research, ondersteunen verschillende factoren de opwaartse druk op Bitcoin, vooral de verwachte renteverlaging door de Federal Reserve.

Ryan zei:

We verwachten een renteverlaging van 25 basispunten van de Federal Reserve op 7 november.

CoinShares meldde ook dat de crypto-instroom in oktober steeg tot $3,4 miljard, waardoor de kapitaalinstroom tot nu toe dit jaar op $27 miljard kwam. Dit is bijna drie keer zoveel als het record van $ 10,5 miljard dat in 2021 werd gevestigd. Spot bitcoin ETF’s zagen alleen al $997,6 miljoen aan netto wekelijkse instroom.

Bovendien meldde Emory University dat het $15 miljoen aan aandelen in Grayscale Bitcoin Mini Trust in bezit had. Dit maakt het mogelijk de eerste instelling voor hoger onderwijs is die blootstelling aan de cryptomunt krijgt.

Politieke invloeden op Bitcoin

De recente stijging van Bitcoin lijkt ook beïnvloed te worden door de politieke situatie in de VS. Peilingen tonen een spannende race tussen Vice President Kamala Harris en Donald Trump in verschillende strijdstaten.

James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, merkte op:

“De recente stijging in instroom kan mogelijk verband houden met de verbeterde peilingen van de Republikeinen.”

Bron: The Block
Foto: iStock